Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Slovenski atlet Kristjan Čeh je na mitingu Atletske lige Telekom Slovenije v Mariboru disk vrgel neverjetnih 68,75 metra, kar je krepko popravljen državni rekord. To je tretji izid sezone na svetu in nov evropski rekord za mlajše člane. Štajerec je pred dvema tednoma v Domžalah disk vrgel 66,29 metra in popravil 21 let star slovenski rekord Igorja Primca. 

Leta 1999 rojeni Kristjan Čeh je znova dokazal, da je Slovenija dobila izjemnega atleta. Pred dvema tednoma je na mitingu v Domžalah disk vrgel 66,29 metra in s tem izboljšal 21 let star slovenski državni rekord, ki si ga je do tedaj lastil Igor Primc.

Atlet, ki pri AK Ptuj trenira pod vodstvom Gorazda Rajharja, je slovensko letvico v metu diska postavil še precej višje. V Mariboru je disk vrgel kar 68,75 metra, kar je tretji izid sezone na svetu. Pred njim sta le Šved Daniel Stahl (70,25 m) in Jamajčan Dacres Fedrick (69,67 m)

“Bomo videli, kaj bo to prineslo čez nekaj let”

Ob treh neveljavnih metih v drugi seriji vrgel 67,71 m, v četrti je dosegel daljavo tekme, v šesti pa je izjemno tekmo zaključil z 68,63 m. S tem je v tem letu tretji metalec tega atletsko zgodovinskega orodja na zemeljski obli.

“Na začetku sezone se še nisem zavedal, kakšne izide dosegam. Sedaj to že bolj čutim. Na treningih mi gre dobro in tekme to dokazujejo. Že takoj na začetku današnjega nastopa sem imel zelo dober met, že po izmetu sem to čutil. Potem pa še dva boljša. Ne vem, kjer so moje meje, bomo videli, kaj bo to prineslo čez nekaj let,” je dejal Čeh.

(vir: siol.net)